Mısır Taneleri Neden Patlar ?



Mısır taneleri, protein molekülleri içine sıkışmış nişasta parçacıkları ve yüzde 11-14 oranında nem içerir. Öteki mısır türlerine göre, patlamış mısırın protein içeriği yüksektir; bu da güçlü bir ağ oluşturur. Çiğ mısır taneleri, sıcak yağda ısındığında, nişasta jel haline gelir ve nem buharlaşıp genleşir. Protein ağı, basınç azami noktaya ulaşıncaya kadar buharı içinde tutar. Daha sonra, taneler patlayarak nişasta ve buhar açığa çıkar. Buharın çıkmasıyla birlikte nişasta kurur. Hafif, biçimsiz, köpüğümsü şekiller alan bu mısıra patlamış mısır deriz
SHARE
Emirhan Yalçın(Yönetici)

Yayınımı Okuduğunuz için teşekkürler Sitemin gelişmesine Yardım Etmek İster Miydiniz ? Cevap evet ise lütfen sitemi Sosyal ağlarda paylaşın Paylaşmak sadece 5 sn ye Emeğin Karşılığı için :D.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder